אוטו - ליסינג מימוני

ליסינג מימוני

חברות הליסינג מציעות מגוון עסקאות ליסינג מימוני לעצמאיים או עסקים קטנים. מה זה אומר? ולמי זה כדאי?

מהו ליסינג מימוני?

ליסינג מימוני הוא מסלול רכישה המאפשר למעשה קניית רכב בעזרת הלוואה. אלא שבניגוד למסלולים בהם לוקחים הלוואה מהבנק, חברת האשראי וכדומה, כאן המימון מגיע מחברת הליסינג עצמה, או מחברה חיצונית איתה היא עובדת. זה חוסך מעט בירוקרטיה, וגם לא מעיק על קווי האשראי הרגילים של הרוכש.

צריך לקחת בחשבון שההלוואה מחברת הליסינג - כמו כל הלוואה - עולה כסף. במקרה של ליסינג מימוני פעמים רבות עלות ההלוואה נבלעת אל תוך מתח הרווחים של חברת הליסינג על הרכב עצמו - הן קונות את הרכב בהנחה משמעותית מהיבואן - כך שהעלות הסופית זהה לשל מחיר המחירון הרשמי של הרכב. אולם חשוב לזכור כי גם במקרים כאלו, יתכן ובקניה ישירה מהיבואן תוכלו לקבל הנחה ממחיר המחירון או תוספת אבזור, בשווי העולה על עלות ההלוואה ממקור אשראי חיצוני.

למה ליסינג מימוני לעסק?

לרוב, ציי רכב בינוניים-גדולים יעדיפו לבצע עסקאות ליסינג תפעולי, הכוללות את התחזוקה השוטפת של הרכב במחיר החודשי. עם זאת, כאשר מדובר בציי רכב של עסקים קטנים או עצמאים, לעיתים אלו יעדיפו לוותר על הנוחות בעסקת ליסינג תפעולי, לדאוג לתחזוקה ולטיפולים לרכבים בעצמם, ובכך לחסוך הוצאות ליסינג בגין שירותים נלווים.

להחזקת צי רכב דרך חברת ליסינג, ולא בבעלות החברה, יתרונות רבים. היא יכולה להתאים לעסקים אשר מעדיפים את הנוחות וה"שקט הנפשי" שמגיעים עם רכב חדש – אחריות, רמת בטיחות גבוהה (לרוב) ועוד, אך מעדיפים מימון חוץ בנקאי כדי לא לתפוס את מסגרת האשראי הבנקאית של העסק. בנוסף, מדובר בפריסת תשלומים נוחה, ולא בהוצאה חד-פעמית גבוהה.

היתרון של עסקים קטנים או עצמאיים בעת בחירה בליסינג מימוני בבד, ולא בשיטה התפעולית, נובע מכך שבשל גודלם הם מסוגלים לבצע את הטיפולים ברכבי החברה בכוחות עצמם, גם מבלי להקצות לכך כח אדם ייעודי ומבלי לגדול מהעובדים זמן רב בעבור כך.

חשוב לציין, המימון לרכב נחשב כהוצאת פחת וניתן לקבל בעבורו הקלות מס.

מה לבדוק?

כבכל עסקת ליסינג, השוואת מחירים דקדקנית מומלצת תמיד. כדאי להשוות את גובה התשלום החודשי כמו גם את העלות הכוללת של העסקה, בה חשוב לכלול עלויות נלוות, כגון עלות פתיחת תיק הלוואה, דרישה לביטוח בחברה ספציפית וכן הלאה.
עסקת ליסינג מימוני אופיינית כוללת שלושה רכיבים עיקריים - תשלום ראשון, תשלומים חודשיים קבועים ותשלום בסוף התקופה (במידה והוחלט להמשיך ולהחזיק ברכב בסוף תקופת החכירה).

בתור עסק, לרוב הנסועה השנתית של הרכבים תהיה גבוהה יחסית. יש לבדוק מהי הגבלת הנסועה של חברת הליסינג, ומהי העלות הנלווה בעבור חריגה מהגבלה זו.

כמו כן, בדקו האם הרכבים שמוצעים לכם מתאימים לאופי העסק וסוג העבודה שמתבצעת בו- האם אתם זקוקים לרכב מסחרי, וואן או טנדר, או שמא ניתן להסתפק ברכבים משפחתיים "סטנדרטיים" אשר לרוב יהיו זולים יותר.

יועץ רכב

בעל עסק? חושב על עסקת ליסינג מימוני או תפעולי כאן תוכל לקבל ריכוז של ההצעות המשתלמת ביותר

*-שדה חובה