אוטו - ליסינג תפעולי

ליסינג תפעולי

חברות הליסינג מציעות שירות ליסינג תפעולי גם לאנשים פרטיים, ולא רק לחברות – למי זה שווה, ומה חייבים לבדוק לפני שחותמים על החוזה.

מהו ליסינג תפעולי?

לעומת זאת ליסינג בסיסי, כמשתמע משמו, כולל גם שירותי תפעול. משמע יש את האלמנט המימוני – ובנוסף אליו תשלום בעבור שירותי אחזקה ותפעול של הרכב. קיימות רמות שונות של שירות, בהתאם לעסקה הספציפית.

בליסינג תפעולי התשלום החודשי כולל את כלל עלויות הרכב הנלוות: מהתשלום עבור הרכב עצמו, דרך תשלום הביטוחים, האגרות והטיפולים ועד תיקוני תאונות ותקלות (בחלק מהמקרים יכללו גם החלפת צמיגים, מגבים, מצבר ועוד). לעיתים הסכם הליסינג כולל גם שירותים נוספים כמו רכב חליפי כאשר הרכב במוסך, נהג שייקח ויחזיר את הרכב בגמר הטיפול וכדומה.

דגשים כלליים

תחילה, כדאי לבדוק בקפידה את עלויות העסקה לעומת רכישת רכב ישירות מהיבואן. הימים בהם המחירון היה "קדוש" עברו חלפו מזמן, וניתן לקנות היום מכוניות חדשות בהנחות משמעותיות – שיכולות להטות את הכף.

בנוסף, יש לקחת בחשבון שרכב הניתן לעובד כחלק מתנאי העסקתו ומשמש אותו לצרכיו הפרטיים נתפס בעיני החוק כהטבה ולפיכך העובד מחויב לשלם מס בגין ההטבה. שווי שימוש הינו ביטוי המשקף את ערך ההטבה (הרכב) הניתנת לעובד.

שווי שימוש נקבע על פי קבוצת הרישוי של הרכב ועלות אחזקת הרכב.

נשמע טוב? שימו לב "לאותיות הקטנות"

בדקתם והחלטתם שמה שהכי מתאים לכם הוא ליסינג תפעולי? ריכזנו את הדברים שאליהם חשוב לשים לב. "האותיות הקטנות" יכולות לעלות לכם כסף גדול בסופו של דבר.

1. חבילת האחזקה - בדקו בקפידה מה כלול בחבילת האחזקה של עסקת הליסינג. האם היא כוללת החלפת צמיגים, מצבר ומגבים? אם לא – כמה יעלה להוסיף פריטים אלו לעסקה? כמה החלפות צמיגים כלולות בעסקה? מאיזה סוג?

2. הגבלת נסועה – בדקו בקפידה מה הגבלת הנסועה, האם היא מתאימה לנסועה הפרטית שלכם וכמה עולה להעלות (או להוריד) אותה.

3. "השבה לקדמות" – או במילים פשוטות, תיקון הנזקים הקוסמטיים שנגרמו לרכב במהלך תקופת העסקה. צביעה של שריטות, החלפת חלקי פלסטיק שבורים בתא הנוסעים וכן הלאה. תשלום זה יכול להגיע לכמה אלפי שקלים. בדקו מה כתוב בעניין זה בחוזה – אילו נזקים נחשבים "סבירים" ולא נגבה בגין תיקונם תשלום, האם יש תקרה לתשלום והאם יש אפשרות לעסקה שאינה כוללת תשלום זה.

4. שירותי ביטוח - יש לבדוק את ההתייחסות בחוזה למקרה תאונה – מה גובה ההשתתפות העצמית? (לחברות הליסינג יש נטיה לקבוע סכום השתתפות עצמית גבוה מהמקובל בביטוח רגיל), האם זכאים לרכב חלופי, ואם כן מאיזה סוג ולכמה זמן, מי ספק שירותי הגרירה? וכן הלאה.
שימו לב גם להוראות הביטוח לגבי נהגים חדשים ונהגים מזדמנים – למקרה שתרצו, לדוגמא, להשאיל את הרכב לאחותכם שהגיעה לביקור מחו"ל.

5. רכב חלופי - בדקו שאתם זכאים לרכב חלופי במקרה של תקלה ממושכת ברכב.

6. הדגם המדויק - בדקו איזו גרסה ורמת גימור בדיוק אתם מקבלים – לרוב, היבואנים מפנים אל ערוץ הליסינג את הגרסאות הפחות מאובזרות של דגמי המכוניות שלהם.

7. הפרטים הקטנים - חוזה ליסינג תפעולי כולל תחזוקה שוטפת של הרכב – טיפולים ומבחן רישוי שנתי (טסט). אך החוזים השונים יכולים להיבדל בפרטים: האם, למשל, יש איסוף מבית הלקוח/מקום העבודה לטיפול. בנוסף, כדאי לשים לב מי אחראי לביצוע הטיפולים בזמן – בחלק מהמקרים החברה תצלצל לתאם טיפול, אך במקרים אחרים היא תסתפק בשליחת הודעה ללקוח על כך שהרכב צריך להגיע לטיפול.

8. הפסקת העסקה - עסקת ליסינג תפעולי היא בדרך כלל לתקופה של שלוש שנים, אולם הרבה יכול להשתנות בשלוש שנים, ויתכן כי תאלצו לסיים את החוזה . יש לבדוק מה התנאים להפסקת ההתקשרות לפני תום הזמן המוגדר.

9. תוספות - בדקו מה כתוב בחוזה לגבי תוספות כגון מערכות מולטימדיה או וו גרירה. יש חברות הדורשות כי כל התקנה שכזו תתבצע דרכם בלבד, ובמקרים רבים גובות מחיר מלא על ההתקנה, אך לא מאפשרות לפרק את המוצר בסוף התקופה.

10. סוף התקופה - עסקאות ליסינג תפעולי כוללות אפשרות רכישת הרכב בסוף התקופה או החלפה שלו ברכב חדש וחידוש העסקה. בדקו מה הם התנאים לרכישת הרכב ומה התנאים לחידוש העסקה – יכולים להיות הבדלים משמעותיים בין חברות שונות, שיאפילו בחשבון הכללי על הבדל כלשהו בתשלום החודשי.

בשורה התחתונה
ליסינג תפעולי מציע "שקט נפשי" בחיי היומיום. אין צורך לרוץ ולשלם אגרה, אין דאגה מתיקוני תקלות ואין דאגה מתיקוני תאונות. הכל כלול בתשלום החודשי.

עם זאת, זכרו כי עסקת ליסינג תפעולי היא עסקה בהיקף כספי גדול מאוד. התייחסו אליה בהתאם, אל תסכימו לקבל הסברים מעורפלים מאיש המכירות שמולכם אלא דרשו לקבל פרטים מלאים ושקיפות מלאה לגבי כל מרכיבי העסקה.

יועץ רכב

בעל עסק? חושב על עסקת ליסינג מימוני או תפעולי כאן תוכל לקבל ריכוז של ההצעות המשתלמת ביותר

*-שדה חובה